12 MILIOANE DE SUPRAVIETUITORI DE CANCER IN AMERICA

MILIOANE DE SUPRAVIETUITORI DE CANCER IN AMERICA

Iata si o veste buna: in 10 martie 2011 dr. Julia J. Rowland a dat publicitatii un studiu care raporteaza existenta in America a peste 12 milioane de supravietuitori de cancer.

Dr. Julia Rowland este director al Oficiului National Cancer Institute din Bethesda, Maryland. Rowland consideră ca imbunătăţirile pricipale constau in depistarea precoce şi tratamentul multor tipuri de cancer, ce permit ca un număr tot mai mare de oameni să se numească „supravietuitorii de cancer.”
Noutatile din acest raport  de cercetare, publicat în CDC’s Morbidity in 10 martie 2011, arată că acum există 12 milioane de supravietuitori de cancer în Statele Unite, fata de până la 3 milioane în 1971 şi 8,9 milioane în 2001. Creşterea se datorează îmbunătăţirii în diagnosticarea, tratamentul şi follow-up de îngrijire, precum şi îmbătrânirii accentuate a populaţiei.

Cancerele cu cel mai mare număr de supravieţuitori sunt cancerul de san, de prostata si cancerul colorectal, arata noul raport.

De asemenea, au existat îmbunătăţiri în ratele de supravietuire dramatice pentru cazurile de cancer la copii. „Desigur, avem nevoie de rezultate mai bune pentru cancerul pancreatic, pulmonar, de creier si cel ovarian” spune Rowland.

In noul raport, cercetatorii au folosit informaţiile referitoare la numărul de diagnostice de cancer noi, date de la directia de Supraveghere a Institutului Naţional al Cancerului, directia de Epidemiologie şi Programul privind statisticile finale ale anilor 1971 – 2007, precum şi date din recensamantul din 2006 si 2007 din SUA, pentru a estima numărul de persoane diagnosticate cu cancer care erau încă în viaţă la 1 ianuarie 2007. Analiza nu a inclus non-melanomul pielii, care este considerat un cancer comun şi tratabil.

„Aceste statistici ne spun o poveste de succes minunata, dar la ce costuri se vindeca cancerul sau poate fi considerat cronic si controlat?”, spune Rowland. Unele tratamente pentru cancer au efecte secundare semnificative, spune ea.

„Tot mai mulţi oameni si-au dat seama ca anumite tipuri de cancer sunt vindecabile şi altele pot fi controlate”, sustine Rowland.

„Viata nu se opreste cand faci cancer”, sustine, fundamentat, un ofiter de la serviciul epidemic de informaţii al diviziei CDCs de control si prevenire a cancerului din Atlanta.

„Dorim să încurajăm toţi oamenii, inclusiv supravietuitorii de cancer, să renunţe la fumat, să se angajeze în activitate în mod regulat şi sa manance alimente sănătoase.”

DUPA CUM INSISTAM IN ARTCOLUL DE BUN VENIT, VIATA NE-A DETERMINAT SA CREDEM CA SUNTEM ZEI INAINTE DE A FI OAMENI. MA REFER INDEOSEBI LA MAJORITATEA MEDICILOR  DIN ROMANIA CARE AR TREBUI SA INVETE, DIN NUMEROASELE ESECURI IN TRATAMENTUL CANCERULUI, SA OFERE SI SOLUTII DE INTRETINERE SI DE ASIGURARE A CALITATII VIETII.  MACAR ATAT DACA DE VINDECAT NU SUNT IN STARE!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s