BUN VENIT!

Sper ca urarea mea sa va intampine, zi de zi, zeci de ani. Este felul meu de a va ura sanatate si viata lunga, atat voua, celor care ati ajuns pe acest blog, bolnavi sau plini de spaime, cat si celor care ati ajuns, in lumea misterioasa si plina de necunoscut a acestei boli, din grija fata de altii, pe care-i iubiti si pentru care va zbateti.

Drumul spre dezvaluirea fatetelor necunoscute ale  adevarului, in general, iar in aceasta boala in mod special, este plin de dificultati. Deseori realizarile stiintei se  impun, orice noua descoperire fiind sustinuta de date irefutabile, se pare! Speram mereu ca genetica va schimba barierele stabilite evolutiv!

Este o boala grava, complet necunoscuta,in cunoasterea careia avem nevoie de noi si noi adevaruri. Certitudinile date de ignoranti fac rau, sfideaza umanitatea! Avem nevoie, repet, de noi adevaruri. Boala ne invinge atunci cand ramanen singuri, cu spaimele noastre.

Deci omul paseste in viata atunci cand se unesc doua celule germinale, cu destin incert. Se formeaza atunci un nou univers. Ulterior noul univers este cuprins intr-o avalansa de evenimente, supuse hazardului, imprevizibile. Evenimente aparent ordonate. Este, se pare, de ajuns o greseala si jocul inceteaza. Cel mai mare miracol al universului, omul, nu poate fi cuprins in chenare rigide iar viata nu poate fi definita atat timp cat nu stim ce este! Oamenii sunt complet inegali in fata mediului. In aceleasi conditii si chinuri, unii rezista iar altii sunt doborati. Suntem fiinte complexe, constituite din aproximativ 60 miliarde de celule. Fiecare celula, la randul sau, contine miliarde de molecule.

Se sustine ca doar patru structuri au un rol hotarator in geneza vietii: adenina, timina, guanina si citozina. Bazele nucleice. Fiecare in parte contine carbon, oxigen, azot si hidrogen. Ele se asociaza formand lanturi. Astfel am aparut si, desigur, candva vom disparea. Cu toate acestea, raportat la aceasta boala, sustin cu tarie ca „stiinta a facut din noi zei mai inainte de a  merita sa fim oameni!”

Nimeni nu a banuit ca universul nostru genetic, de fapt al tuturor speciilor, ar putea include gene capabile sa antreneze disparitia purtatorilor lor, in anumite circumstante sau implacabil! Acestea sunt oncogenele, ce pot induce dezvoltarea cancerului. Se cunoaste, de mult, ca numeroase cancere incep cu transformarea  unei celule solitare, ce nu se mai supune ordinii interne, inmultindu-se haotic. De ce se modifica celula? Se pare ca orice celula agresata se poate maligniza….. Genetica moleculara a demonstrat insa ca tumorile maligne sunt conditionate doar de oncogene, prezente in toate celulele somatice. Ele sunt o particularitate a lumii vii, prezenta in toate speciile! Se cunosc si multe cancere induse de virusuri. In aceasta situatie virusul este doar intermediar. El capteaza o oncogena si o reintroduce in celula umana. Trebuie subliniat faptul ca expresia oncogenelor este favorizata de numerosi factori interni, cum ar fi hormonii.

In concluzie, daca exista oncogene este o certitudine ca exista si antioncogene, ce inhiba dezvoltarea tumorilor maligne! Cunoasterea si speranta au transformat pamantul….  Fie ca cele aflate aici sa va inversuneze si sa va dea tarie. Fie ca speranta sa va aduca ani buni de viata si implinire!!

Reclame
Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s