DCA – DICLORACETAT DE SODIU – TRATAMENT COMPASIONAL AL CANCERULUI SAU ISTERIE NATIONALA?

 Studii medicale recente au dovedit ca dicloracetatul de sodiu este un compus ce poate reactiva mitocondriile, restabilind functia de „apoptoza” a celulelor bolnave de neoplasm, fapt ce permite diminuarea dimensiunii tumorii, regresia acesteia sau chiar remisia completa.

Numeroase marturii  sustin ca, dupa utilizarea acestui compus (DCA), neoplazia (cancerul)  a intrat in remisie, testele efectuate demonstrand o buna stare de sanatate a pacientului şi cresterea vitalitatii sale. Rezultatele favorabile (ştiinţific măsurabile) au fost realizate în termen de cateva zile (mai puţin de o săptămână) dupa începerea tratamentului, se pare. 

 ” Evangelos Michelakis, a arătat că dichloroacetate (DCA), determină regresia în multe tipuri de cancer, inclusiv pulmonar, de san si chiar in tumorile cerebrale.

Dozarea DCA :

Doza zilnică de DCA este strict determinată de greutatea corporală (în kilograme) a pacientului. Doza variaza cand, la tratamentul cu acest compus, se adauga cafeina. Cea  mai indicata doza, se pare, este între 10 şi 15mg/kg/zi, cu excepţia cancerului la creier – în acest caz, doza maximă de DCA este 12mg/kg/zi.

În cazul în care se aplica doze mai mari este posibil ca tumorile sa se micsoreze rapid – si sa provoace sindromul TLS, ce poate fi mortal!!!! Aceasta inseamna ca, apoptoza celulelor tumorale poate fi atât de rapida incat organismul nu poate să elimine produsele de dezintegrare a tumorii – aceasta poate provoca TLS şi, în cel mai rău caz, chiar moartea. La fel si in situatia in care chimioterapia este folosita simultan.Mai mult decât atât, în cazul în care tumora este ataşata la un perete al unui organ (un plămân, de exemplu), reducerea masei tumorale poate fi atat de rapida, incat organismul nu este capabil sa restabileasca tesutul care lipseste. O astfel de situaţie pune, cu certitudine, viaţa în pericol. TLS poate fi reglat cu suplimentarea de tiamină, 750 mg pe zi. DCA diminuează rezervele de tiamina ale corpului.Durerile de cap sunt un semn precoce de deficit de tiamina.

Doza DCA poate fi mai mare la pacienţii mai tineri.  Aceasta deoarece DAC este mai bine metabolizat de către un organism mai tanar.

Daca se consuma cafeina in cadrul protocolului, doza de DCA poate fi redusa si aceasta contribuie la prelungirea perioadei asimptomatice, de administrare a DCA. Efectele secundare încep să arate după 6 până la 8 săptămâni de la începutul tratamentului. Reducerea dozei permite, de asemenea, ca posibilele efecte adverse să fie controlate.  Este important să reţineţi că acest lucru nu se aplică în cazurile de cancer cerebral, deoarece acestea sunt mult mai predispuse la cofeina – a se vedea partea cu privire la glioblastom multiform.

Doza zilnică de DCA pot fi divizata în mai multe doze mai mici. În majoritatea cazurilor, pacienţii au luat aproximativ 480 mg de cofeina, care inseamna aproximativ 12 cesti de ceai negru (presupunând că o ceaşcă de ceai negru contine 40-45 mg de cofeina). Doza ar trebui să fie utilizat cu atenţie în caz de cancer cerebral. Multi pacienti cu cancer de creier au optat să nu utilizeze cofeina cu DCA.

DCA activeaza ciclul metabolic al mitocondriilor. Pentru a obţine efectul de apoptoza, mecanismul reactivat mitocondrial trebuie să fie accelerat.Dacă vom trata DCA ca o cheie, care porneste un motor, cofeina este pedala ce reglează viteza motorului, corelat cu intensitatea apoptozei.Prin urmare, prin reglementarea dozei de cafeina, medicii reglementează intensitatea apoptozei. Ceaiul (atât ​​negru cat şi verde, care se pare ca are mai multa cofeina), este sursa cea mai recomandată de cofeina. Consumul de cafea nu este recomandat, deoarece în acest caz, cantitatea de cofeina este mult mai mare – poate fi deosebit de periculoasă pentru cei cu cancer cerebral. De asemenea, cafeaua, spre deosebire de ceai, acidifica organismul.

Sugestii pentru protocol DAC – COFEINA – VITAMINA B1 in glioblastom (cancer la creier)

Pacienţii cu tumori cerebrale trebuie să procedeze cu mare precauţie în timp ce utilizeaza protocolul DAC-cofeina-B1.S-a observat un răspuns foarte serios la Protocolul DAC-cofeina-B1 in randul pacientilor cu cancer cerebral. Ei au fost informaţi că administrarea de doze mari de DCA şi cofeina provoaca reacţii foarte grave. Acest protocol ar putea fi în spatele tuturor efectelor secundare raportate la pacienţii cu glioblastom multiform. Ultimul raport, de asemenea, arata ca doze mici de DCA (4.4mg/kg) în legătură cu cofeina (cafea, în special), cauzeaza răspunsuri fatale, care duc la atacuri ce pun în pericol viaţa. Cu o doza atât de scăzuta, au fost raportate următoarele simptome: senzaţie de arsură, dezorientare, greata si dureri de cap. Dacă aveţi o tumoare pe creier şi doriti sa va tratati cu DCA, fiti atent!  Aşa cum am menţionat mai devreme, la pacienţii cu remisie completă, s-au utilizat doze mai mici de DCA – de la 10 la 12mg/kg. Alti pacienti pe DCA (cei fără cancer la creier) au raportat rezultate pozitive uimitoare după ce au început să ia cofeina.

 Cu toate acestea reacţia este mai puternica (în sens negativ), în cazul pacienţilor cu tumori cerebrale. Numărul mare de receptori de adenozina din creier poate fi unul dintre motivele care stau la baza faptului ca amestecarea DCA cu cafeina la pacienţii cu cancer cerebral produce reactii deosebit de dure. Prin urmare, este esenţial să ne amintim că, dacă aveţi o tumoare pe creier şi folositi DCA cu cofeina, trebuie atentie deosebita.Dozele nu trebuie să depăşească 12mg/kg şi cofeina nu poate fi luata fără un mare risc. Daca veti creste doza de DCA veti creste probabilitatea de a muri.

Suplimente alimentare necesare:

Vitamina B1 (tiamina), ar trebui să fie utilizate pentru a preveni efectele adverse şi pentru a îmbunătăţi funcţionarea mitocondriilor.  În prezent, doza de vitamina B1 este stabilită intre 500 mg si 2500 mg, în funcţie de intensitatea efectelor şi doza de cofeina. Doza cea mai potrivită pare a fi între 500 şi 1000 mg. Dozele de vitamina B1 sunt aşa de mari, deoarece aplicarea simultană de cafeina reduce cantitatea aceastei vitamine in organism.

Acid R (+) de acid alfa lipoic (ALA) şi Omega-3 pot fi utilizati. De asemenea ALA şi acizii Omega 3 sunt utilizati deseori in tratamentul impotriva cancerului.Mai mult decât atât, ALA împiedică aparitia unui efect secundar al DCA, neuropatia. Omega-3 acid poate fi luat din suplimente alimentare sau ulei de in, de exemplu. Farmacişti recomanda, de asemenea, MMS – o combinaţie de soluţie de dioxid de clor şi acid citric.  Acest produs purifica organismul, distruge bacteriile periculoase, viruşi şi agenţi patogeni.

Analize suplimentare ce sunt necesare în timpul tratamentului:

 Trebuie să verificaţi nivelul pH-ului de două ori pe zi.  Este important verificarea nivelului pH-ului, atât din urină cat şi din salivă. Aceasta este necesar pentru a cunoaste, din timp, daca TLS (sindrom de liză tumorală), va apărea. Acest sindrom poate să apară în timpul tratamentului.Nivelul minim al pH-ului ar trebui să fie 6.8 pentru salivă şi 7.0 pentru urină. Nimic nu se va întâmpla în cazul în care nivelul este mai mare.  În general, cu cat este mai mare nivelul pH-ului, exista, se pare, o mai bună eficienţă a compusului. Prin urmare, ar trebui luate măsuri astfel încât nivelul pH-ului să nu scadă sub 7,0.  Dacă ar începe să scadă rapid, trebuie să fie efectuate alte analize pentru a verifica dacă sindromul de liză tumorală a apărut. Următorii parametri trebuie să fie luati în considerare:

–  acid uric 8mg/dl sau 25% creştere

– potasiu 6mEq / l sau 25% creştere

– phosphorans 4,5 mg / dl sau 25% creştere

– calciu 7mg/dl sau 25% scădere

Daca nivelul pH-ului scade trebuie să vă asiguraţi dacă aceasta scadere este sau nu este cauzata de sindromul de liză tumorală. Examenul medical, precum şi alcalinizarea organismului trebuie să fie efectuate. Pentru a creşte nivelul pH-ului, puteţi folosi: bicarbonat de sodiu,apa cu suc de lamaie (se menţine efectul de alcalizare pentru o perioadă mai lungă).

Gasiti pe Internet mai multe metode de alcalinizare a corpului dumneavoastră.

 Dacă este diagnosticat TLS, tratamentul cu DCA trebuie oprit, deoarece sindromul de liză tumorală pune viaţa în pericol. După ce simptomele dispar, tratamentul cu DCA poate fi aplicat din nou.

Efecte secundare ale tratamentului cu DCA:

 DAC poate provoca leziuni reversibile ale nervilor periferici.  Aceste simptome includ tremuraturi ale degetelor de la maini şi de la picioare. Medicii subliniaza că acest efect este reversibil. În scopul de a lucra împotriva neuropatiei ar trebui să se utilizeze suplimentele alimentare menţionate mai sus.

 Alte posibile efecte adverse includ:

– Vertij, depresie, oboseala (mai accentuate în cazul în care DAC este administrat cu cafeină), slăbiciune, creşterea cantitatii de urina, umflare în zona gleznei, greaţă, anxietate;

 În cazul în care efectele adverse sunt prea puternice poate însemna că doza de DCA ar trebui să fie redusa sau că DCA nu ar trebui să fie administrat pentru câteva zile.

Efectele secundare observate la pacienţii cu cancer de către medicii de la MEDICOR, centrul de tratament al cancerului cu DCA, din Canada:

 • neurologice: deteriorarea nervilor în mâini şi picioare (neuropatie periferică).  Neuropatia, de obicei, are nevoie de câteva săptămâni pentru a se dezvolta şi în cazul în care este detectata devreme, aceasta este reversibilă. În scopul de a preveni şi / sau a reduce severitatea neuropatiei periferice, se ia vitamina B1 (tiamina sau benfothiamin) şi acid R (+) de acid alfa lipoic;
 • simptome aferente intoxicatiilor: dezorientare, halucinaţii, puternice tremuraturi ale mainilor. Aceste reacţii adverse par a fi dependente de doza si de varsta pacientului;
 • gastrointestinale: psoriazis, greaţă, vărsături, indigestie.  Aceste reacţii adverse pot apărea în timpul tratamentului cu DCA. Medicii prescriu inhibitori de pompă de protoni (de exemplu, pantoprazol), în scopul de a le preveni;
 • altele: unii pacienţi simt durere în vecinătatea tumorii în primele câteva zile de la începutul tratamentului DCA. Acest lucru pare să arate că DAC este eficient.

Interacţiunea DCA cu alte medicamente:

Medicii au observat ca medicamentele care provoacă dezorientare sau halucinaţii pot interacţiona cu DCA. Printre aceste medicamente sunt cannabiode, benzodiasepine şi majoritatea medicamentelor care influenţează sistemul nervos central.Interacţiunea DCA cu furosemid nu apare întotdeauna. Există cel puţin două cazuri, în care o astfel de interacţiune nu a avut loc.

Despre liza tumorala:

Sindromul de liză tumorală, TLS este o complicatie grava a terapiei antitumorale, care, de cele mai multe ori, duce la insuficienţă renală, insuficienţă multiplă de organ şi deces. Cele mai multe cazuri de TLS se întâmplă atunci când, în timpul chimioterapiei tumorilor care sunt foarte receptive la citostatice, (limfom Burkitt lui, leucemie acuta limfoblastica, hepatoblastomul, neuroblastom) are loc dezintegrare bruscă (necroza sau apoptoza masivă) a celulelor canceroase, care eliberează cantităţi mari de potasiu, acid uric şi fosfor. Excesul de acid uric, de potasiu şi fosfor este excretat de rinichi si poate provoca hiperkaliemie, hiperuricemie, heperphosphatemia urmat de hipercalcemie.  În mediul acid acidul uric precipita şi poate rămâne în organism, oprindu-se excretia de urină şi prin urmare, aceasta duce la insuficienta renala.

Unele dintre aceste simptome includ: dureri de stomac, anurie, oligurie, hematurie, colici, simptome de hipercalcemie – vărsături, lipsa poftei de mâncare, tetanie, simptome de hiperkaliemia – slăbiciune, paralizie, tulburări cardiace. Alte complicaţii: insuficienţă renală acută, aritmii ventriculare, hiperpotasemie, insuficienta cardiaca, în cazuri extreme, hiperkaliemia.

Sfaturi privind utilizareaDCA:

Păstraţi compusul în sticlă deoarece absoarbe oxigen. Păstrati sticla in congelator. Impartiti doza zilnică în două porţii.

 1. Folositi apă la temperatura camerei, nu fierbinte.
 2. Luati neaparat suplimente cu Vitamina B1 (tiamina).
 3. Dozajul este proportional cu greutatea persoanei care face tratament cu DAC.
 4. Doza de întreţinere este de 10-13 mg / kg greutate corporală, în general.
 5. Clinic, doza de studii este, de obicei, 25mg/kg greutate corporală.
 6. 1/4 din o lingurita reprezinta de aproximativ 1 gram de DCA.
 7. Poate fi luat pe stomacul gol sau cu in timpul mesei (cum doriţi).
 8. Corpul dv. trebuie sa aiba un nivel preponderent alcalin. Evitati zahărul – celulele canceroase se hranesc cu zahar (nu uitati ca orezul alb, painea alba, pastele faionoase, biscuitii, etc inseamna zahar!!!).
 9. Daca tratamentul este eficient si analizele sunt bune sau din ce in ce mai bune NU GRABITI VINDECAREA.Aveti rabdare, pas cu pas, multumiti Domnului si ingrijiti-va organismul sa nu devina anemic.

Reprezentanţii de la Universitatea din Alberta(UA), susţin că este posibil să se utilizeze DAC ca un remediu pentru diferite forme de cancer.Unul dintre profesorii de la Universitate a demonstrat că DCA ajuta cu regresie in cazurile de cancer pulmonar si de san, precum si tumori cerebrale (printre altele). Rezultatele studiului pot fi vizualizate în revista de cercetare Cancer Cell publicata de cercetatorii de la UA (inclusiv de dr. Michelakis Evangelos şi dr. Sebastien Bonnet ).

Trebuie remarcat faptul că DCA a fost utilizat si înainte de către oamenii de ştiinţă şi medici. Acesta a fost folosit cu succes în tratamentul defectelor congenitale legate de metabolism.Ar trebui remarcat,de asemenea si că, de peste 80 de ani, cercetatorii cunosc faptul ca celula bolnava de cancer are o influenţă negativă asupra mitocondriilor, făcându-le să funcţioneze anormal.

Dr. Michelakis a încercat să submineze această teză şi a declarat că DCA poate restabili mitocondriile distruse, readucandu-le la starea lor anterioară. El a sperat că, în timpul testelor cu DCA, acesta ar putea face mitocondriile sa produca o enzima, care ar ajuta la restaurarea lor. Rezultatele testelor au depăşit aşteptările sale.Dichloroacetate nu (DCA) a împiedicat numai mitocondriile de a fi devastate, dar a scăzut, de asemenea, cresterea tumorii.  Spre deosebire de un număr mare de substante de chimioterapie utilizate in prezent, DCA nu a afectat ţesuturile sănătoase.

Potrivit dr.Michelakis, acest lucru se poate întâmpla, deoarece DCA vizează un proces, care poate fi observat numai în celulele canceroase.El a subliniat faptul că Dichloroacetate poate fi utilizat ca un tratament pentru mai multe forme de cancer.

Deoarece DCA este o molecula mica, este mai uşor pentru organism sa o absoarba.  Prin urmare, acesta poate fi utilizat pentru a trata formele de cancer, cum ar fi cancerul creierului, forme care sunt de neatins de medicamentele frecvent utilizate. Este important de menţionat că DAC a fost deja testat pe pacienţi cu ani în urmă, atât sănătosi cat şi bolnavi. DCA a fost marcat ca fiind relativ non-toxic.

DCA nu poate fi brevetat, fiind o molecula mica. În cazul în care este lansat ca un drog, ar fi mai ieftin decât dacă ar fi brevetat de o companie farmaceutică. Este important să reţineţi că DAC nu este un medicament. Este o moleculă şi, ca atare, nu poate fi în mod oficial prescris de un medic sau brevetat ca un drog.

Istorie

În 1930 un biochimist german, Otto Warburg, a descoperit ca celulele tumorale sunt efectul unor majore tulburari metabolice din celulele sanatoase. Potrivit lui, o tumora trebuie să fie interpretată ca o perturbare în funcţionarea mitocondriilor.  El a susţinut că celulele canceroase nu folosesc oxigen pentru a produce energie, ci pentru a descompune glucoza. În 1931 a primit Premiul Nobel pentru descoperirile sale în acest domeniu. Warburg a subliniat faptul că există o legătură între nivelul scăzut al pH-ului în celula de cancer şi progresia bolii. Warburg a susţinut că nivelul mai ridicat al pH-ului însemna o concentraţie mai mare de oxigen, în timp ce pH-ul mai mic însemna o concentraţie mai mică. Pe masura ce anii au trecut, concluziile cercetătorului german au fost uitate. Oamenii de ştiinţă credeau că mitocondriile, in celulele tumorale, sunt distruse ireversibil.

În 2006, un cercetator canadian, Dr. Evangelos Michelakis de la Universitatea din Alberta, a revenit la această teorie. El a incercat sa cerceteze ce se întâmpla în cazul în care funcţionarea mitocondriilor ar putea fi restaurata.A decis să folosească o substanţă cunoscută de peste 20 de ani, dichloroacetat de sodiu (DCA), o substanţă folosită pentru a trata acidoza lactică. În ianuarie 2007, o reputata revista de specialitate „Cancer Cell” a publicat rezultatele studiului realizat de cercetatori canadieni condusi de Dr. Michelakis.  Oamenii de stiinta au transplantat celulele tumorale (de creier, de san si pulmonar), la şobolan. Pentru 3 săptămâni acestora le-a fost oferit DCA diluat în apă. După 3 săptămâni s-a dovedit că progresul bolii a fost oprit. Mitocondriile au fost activate iar, o data cu reactivarea lor, celulele au câştigat o nouă proprietate , o posibilitate de apoptoza, care a fost blocate. Interesant, substanţa folosită a lucrat numai împotriva celulelor canceroase, lăsând intacte celulele sanatoase. Dario Altieri, director al Centrului de Cancer de la Universitatea din Massachusetts Medical School a observa că acest studiu arată că putem obţine controlul asupra tumorii, opri progresul acesteia  sau facand-o mai vulnerabila pentru alte terapii.

 În ciuda acestor rezultate promitatoare companiile farmaceutice nu sunt interesate în efectuarea studiilor clinice. Aceasta deoarece DAC este o moleculă simplă şi ca atare, nu poate fi brevetata.  Prin urmare, nu poate aduce profit pentru un anumit consortiu. Din fericire, în septembrie 2007, echipa de cercetare canadiana a reuşit să iniţieze studii clinice cu participaţii umane.  Acest lucru a fost posibil doar datorită finanţării din surse private. 50 de voluntari cu cancer la creier (glioblastom multiform), au participat la studii. În martie 2008, un articol a fost publicat revista medicala „Natura”, indicând faptul că DCA funcţionează pe aceleaşi principii ca şi piruvat kinaza, care este responsabila de controlul asupra mijloacelor de conversie de oxigen glucoză sau oxigen liber. Potrivit cercetatorilor, DCA pare a comuta înapoi traseele celulare biochimice de oxigen.

 Documente

 Exista mai multe documente medicale, extrem de interesante, cu privire la acest compus, pe care le puteti descarca:

TRATAMENTUL CU DCA ESTE DISPONIBIL LA CLINICA MEDICOR ÎN CAZUL ÎN CARE PACIENTUL AR PUTEA AŞTEPTA SĂ PRIMEASCĂ TRATAMENT MEDICAL DE SPECIALITATE, CALIFICAT. A SE VEDEA HTTP://WWW.MEDICORCANCER.COM/

VA ROG ACCESATI ACEST SITE.AICI AM GASIT MULTE ALTE DETALII!!! NU INCEPETI TRATAMENTUL DECAT DACA LUATI LEGATURA CU MEDICUL DV. SAU CU CEI DE LA MEDICOR –CANADA.!!!REPET ESTE UN TRATAMENT COMPASIONAL AGREAT IN CANADA.

 si…credeti-ma nu am nici o legatura cu cei de la MEDICOR!!

Reclame
Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s