IP6 INHIBA METASTAZAREA CELULELOR DE CANCER!

         Hexaphosphate inozitol (IP6) este un carbohidrat natural care este prezent în cantităţi importante în aproape toate tesuturile şi celulele corpului. Acesta s-a dovedit a avea mai multe funcţii biologice actionand cu precadere asupra celulelor canceroase.
        Cele mai bune rezultate impotriva cancerului au fost obţinute prin combinaţia IP6 plus inozitol, mai precis in reducerea proliferarii celulelor canceroase, cu revenire la fenotipul normal.
        IP6, administrat exogen, se pare ca este asimilat rapid în celule oferind o imunitate sporită şi   proprietăţi antioxidante ce pot contribui la distrugerea celulelor tumorale.Cu toate acestea, mecanismele moleculare care stau la baza acestei acţiuni împotriva cancerului nu sunt inca suficient cunoscute.
      S-a dovedit ca IP6 impreuna cu inozitol sporesc efectul substantelor chimioterapeutice conventionale, controlează metastazele şi îmbunătăţesc calitatea vieţii.Aproape toate celulele si tesuturile mamiferelor conţin cantităţi ridicate de IP6, importante pentru reglarea functiilor vitale celulare. Sunt molecule cu rol important în controlul activităţilor celulare, antioxidante naturale si neurotransmitatoare.

      Cum afecteaza IP6 reşterea tumorii? Experimente care studiaza actiunea IP6 impotriva cancerului au fost efectuate de către dr.Shamsuddin.Acesta, analizand datele epidemiologice ce indica faptul ca dietele cu un nivel ridicat de IP6 (cereale şi leguminoase)a remarcat o corelaţie intre IP6 si cancerul de colon.
       Eficacitatea IP6 ca agent anti-cancer a fost relevata în cancerul de colon indus în diferite specii (şobolani şi şoareci), cu diferite substanţe cancerigene (1,2-dimetil şi azoxymethane. IP6 a fost eficace, într-un mod dependent de doza administrata, înainte sau după administrarea substantelor cancerigene.

        Studii care folosesc alte modele experimentale au arătat că proprietăţile antineoplazice ale IP6 nu s-au limitat la cancerul de colon. IP6 a redus semnificativ carcinomul mamar, a redus celulele canceroase în papiloamele de piele,când a fost administrat in stadii incipiente.De asemenea injecţiile intraperitoneale cu IP6 au dus la o reducere semnificativă a coloniilor pulmonare metastatice . Mai mult,cazurile de cancer de ficat au regresat atunci când au fost tratate direct cu IP6.Pe langa faptul ca afectează celulele tumorale, IP6 poate acţiona in restabilirea sistemului imunitar. IP6 mareste activitatea celulelor killer naturale.

       Valoarea IP6 ca agent terapeutic şi preventiv pentru cancer.
       IP6 este un compus natural şi o componentă importantă dietetic. Studii recente demonstrează că efectul antinutrient al IP6 se manifesta doar atunci când cantităţi mari de IP6 sunt consumate în combinaţie cu o dietă săracă în oligoelemente.

         Studiile pe animale de laborator nu au aratat efecte toxice. IP6 nu afectează celulele normale. IP6 actioneaza sinergic cu chimioterapia standard.IP6 poate reglementa ciclul celular pentru a bloca diviziunea necontrolată a celulelor fortand celulele maligne, fie sa se diferentieze fie sa moara.
         O caracteristică importantă in cancer este capacitatea celulelor tumorale de a metastaza şi a infiltra tesutul normal. Prin tratamentul cu IP6 si inozitol s-a remarcat o reducere semnificativă a numărului de metastaze pulmonare.Este cunoscut faptul ca toate tumorile depind de formarea de noi vase de sange pentru a creste si a metastaza. IP6 a inhibat cresterea si diferentierea celulelor endoteliale si secretia factorului de crestere a endoteliului vascular, afectand în mod negativ angiogeneza.IP6 induce apoptoza in vivo şi in vitro la cancerul de  prostata cat si la cancerul de col uterin.

          O activitate antitumorala îmbunătăţită, fără a compromite calitatea vieţii pacientului, a fost demonstrată într-un studiu clinic pilot care implica pacienti cu cancer colorectal avansat, cu multiple metastaze pulmonare si hepatice.

          IP6 plus inozitol a fost dat ca un adjuvant la chimioterapie, în conformitate cu Protocolul de la Mayo. Un pacient cu metastaze hepatice a refuzat chimioterapie şi a fost tratat doar cu IP6 plus inozitol. Ulterior, ecografia de control şi tomografia computerizata au aratat o rata de crestere redusa semnificativ.
          În plus, atunci când IP6 cu inozitol au fost administrate în asociere cu chimioterapia, efectele secundare ale chimioterapiei (scăderea numărului de leucocite şi trombocite, greaţă, vărsături, alopecie), au fost diminuate, iar pacienţii au fost capabili sa efectueze activităţile lor zilnice.

            La om, IP6 are multe alte efecte benefice pentru sanatate, cum ar fi inhibarea formării pietrelor la rinichi şi reducerea riscului de a dezvolta boli cardiovasculare, inhiband agonist agregarea plachetara şi protejand eficient miocardul de daune ischemice.

             IP6 se gaseste în alimente care sunt bogate în fibre, în special cereale şi tărâţe de grâu, porumb, boabe de soia, nuci (in special alune), ovaz, seminte si orez. IP6 a fost în mod tradiţional considerată un antinutrient datorită capacităţii sale de a interfera cu absorbtia de minerale, cum ar fi fier, calciu şi zinc. Cu toate acestea, oamenii de stiinta au descoperit recent că IP6 este un antioxidant puternic si un bun agent chemopreventiv.
          Fibra este o parte importantă din arsenalul impotriva cancerului. Oamenii de stiinta estimeaza ca pana la 70% din cazurile de cancer sunt atribuite dietei.O dieta săracă în fibre a fost legata de dezvoltarea cancerului de colon, de prostata si mamar.De exemplu, în Statele Unite, ratele de cancer de prostata si cancer de san sunt de 26 şi de 10 ori mai mari decât în China,o diferenţă posibil a fi datorată faptului că americanii consuma de aproape trei ori mai puţine cereale decat chinezii. Cercetatorii de la George Washington University Medical Center au descoperit ca tărâţa de grâu inhibă carcinogeneza.

          Aceste studii sunt în contradictie cu altele care au constatat ca nu exista nici o legătură directă între consumul de fibre şi cancerul de colon. De exemplu, danezii au o incidenta mult mai mare de cancer colorectal decât finlandezii, deşi ambele grupuri consuma cantitati aproximativ egale de fibre dietetice. Această variaţie între studii sugerează faptul că fibra nu este singurul factor responsabil pentru inhibarea carcinogenezei. Cercetatorii au ajuns la concluzia că IP6 ar putea fi chiar mai puternic in prevenirea cancerului decât fibrele din tărâţe de grâu.

           S-a dovedit, de asemenea că IP6 poate reglementa ritmul cardiac si tensiunea arteriala, şi poate servi ca un neurotransmitator. S-a constatat că IP6 este absorbit prin stomac si intestinul mic în termen de o oră după administrare.Atunci cand in celule se acumuleaza IP6, se întâmplă ceva remarcabil. Spre deosebire de cele mai multe alte medicamente antineoplazice, IP6 întoarce starea celulelor maligne, forţându-le să revină la o stare non-canceroasa.

          IP6 îşi exercită efectele sale asupra organismului prin controlul diviziunii celulare. IP6 reduce rata de proliferarea celulara, atat in vivo şi in vitro, şi a prezentat capacitatea de a reduce sinteza ADN. Oamenii de stiinta au sugerat ca, o modalitate prin care IP6 poate exercita acest control celular, este de a interfera cu absorbtia mineralelor.Studiile au arătat o posibilă legătură între excesul de fier şi un risc crescut de cancer la animale şi la om, în special cancer de colon. IP6 interfera cu absorbtia de fier,suprimă, de asemenea, generarea de oxigen şi aproape în totalitate inhibă fier-cataliza.
           Este posibil ca IP6 sa epuizeze organismul de minerale. Abul Kalam Shamsuddin a studiat extensiv IP6. Într-un articol din Life Sciences, Shamsuddin a declarat că „ipotetic, conectarea IP6 la chelatizare este mult mai mică decât cea a altor compuşi de utilizare similare (ex.agenti chimioterapeutici şi chemopreventivi) şi este cu mult depasita de multitudinea de beneficii. ”
Aceste beneficii se pare ca includ:
• stimularea mecanismelor naturale de apărare. Celulele natural ucigase (NK) apara organismul impotriva iniţierii tumorii;
• inhibarea carcinogenezei;
• blocarea PI Kinase. PI kinaza este o enzimă necesară pentru promovarea tumorii, o celulă normală necesită PI-3 Kinază pentru a deveni canceroasa. Cercetatorii au descoperit ca IP6 este un inhibitor profund al PI-3 kinase;
• modificarea comunicarilor celulare necesare pentru metastazare;
• stimularea genei p53. Daca p53 gena supresoare nu funcţionează, celulele canceroase devin mai rezistente la chimioterapie. IP6 reglementeaza expresia p53.

Cancer de colon
În 1988, Shamsuddin a raportat in Jurnalul Carcinogenitate ce efect uimitor a avut IP6 asupra cancerului intestinal la şobolani. Cercetatorii au hrănit cu 1% hexaphosphate inozitol de sodiu (Na-IP6) un grup de animale cu o săptămână înainte de inducerea cancerului şi un alt grup două săptămâni după ce ultima doză de substanţă cancerigenă a fost administrata. Sobolanii care au luat IP6 înainte de tratamentul cancerigen au prezentat o scădere de 35% în cancerul intestinal, comparativ cu grupul de control. Grupul tratat cu IP6 după primirea agentului cancerigen. a arătat o reducere similară.
În 1989, Shamsuddin si colegii sai au hranit şobolanii cu 2% IP6 în apa de băut timp de cinci luni după inducerea carcinogenezei. Comparativ cu acesti şobolani, animalele netratate cu IP6 au avut tumori cu 27% mai multe care erau cu aproximativ două treimi mai mari în dimensiuni. Acest lucru sugerează că IP6 este important atât în tratamentul cat şi in prevenirea cancer.
Pretlow si colegii sai (1994) au demonstrat că IP6 este un agent chiar mai puternic decât tratamentul chemopreventiv în stoparea dezvoltării carcinogenezei colonului.

Cancer de sân
Dietele bogate în grăsimi şi fier au fost legate de un risc crescut de cancer mamar. În studiile clinice, IP6 a atenuat consecinţele periculoase ale unei diete bogate în grăsimi. Administrarea de acid fitic alimentar (IP6) , în colaborare cu agenţi cancerigeni, a condus la o reducere semnificativă a incidenţei tumorilor mamare la şobolani, comparativ cu cei care consuma doar DRU. La douăzeci şi unu de săptămâni după administrarea de substanţe cancerigene şi DRU, incidenta tumorilor mamare în grupul tratat cu acid fitic (IP6) plus DRU a fost redusa cu până la 50% .
IP6 inhiba carcinogeneza în toate tipurile de cancer mamar, celule care necesita estrogen pentru creştere cat si a tuturor celor a căror creştere este dependenta de hormoni. IP6 realizeaza acest lucru prin inhibarea sintezei ADN-ului şi creşterea celulelor, diferenţierea şi inducerea aptozei.

Alte tipuri de cancer
Studiile au arătat că IP6 are un efect protector impotriva cancerului pulmonar, de ficat, de prostata si de piele.

• cancerul de prostata
– Shamsuddin a observat ca o doza semnificativa de IP6 inhiba creşterea în celulele umane de cancer de prostata, in vitro. La doar trei ore după tratament şi în urmatoarele 48 de ore, IP6 suprima sinteza ADN-ului in cancerul de prostata.

• carcinom hepatocelular
– Pacienţii care suferă de carcinom hepatocelular (HCC), un cancer de ficat comun, au de obicei un prognostic extrem de scazut. Studiile indică faptul că IP6 poate fi un tratament important pentru aceasta boala. În primul dintre cele două experimente, Shamsuddin si colegii sai au comparat efectele în vitro ale IP6 la cancerul de ficat. Comparativ cu alte linii de celule canceroase, celulele HepG2 au fost extrem de sensibile la IP6 demonstrandu-se o inhibiţie de 50% in cresterea celulelor. IP6 a slăbit, de asemenea, capacitatea HepG2 de a forma colonii. S-a demonstrat că IP6 pot regresa celulele umane de cancer de ficat transplantate la soareci înapoi in celule normale, non-canceroase.

• cancer pulmonar si fibroza induse de azbest
– Oamenii de stiinta au raportat, de asemenea, rezultate pozitive, cu IP6, în ceea ce priveşte cancerul pulmonar şi fibroza indusa de azbest. Studiile au aratat ca dimensiunea tumorii la soarecii tratati cu IP6 a fost inhibata semnificativ, imbunatatindu-se timpul de supravietuire. La fel si prin aplicarea tratamentului similar cu IP6 pe soareci cu metastaze pulmonare, fapt ce a dus la o reducere semnificativă a numărului de colonii pulmonare metastatice. Datorita proprietatilor sale antioxidante şi capacitatea sa de a chelata fierul, IP6 diminuează daunele induse de azbest-oxidativ, care duc la inflamatie si fibroza in plamani la animalele expuse, de la şase la 30 de ori mai putin.

• cancer de piele
– Într-un studiu-pilot Zarkovic si colegii sai au raportat faptul că IP6 a împiedicat malignizarea papiloamelor pielii atunci când este administrat în stadii initiale. Ulterior efectul este mult mai mic.

            Există, desigur, o lipsa de studii clinice umane care sa confirme potentialul cert in combaterea si tratarea cancerului al IP6. Cu toate acestea, există studii pe animale şi umane care confirmă siguranţa absolută a acestei substante.

Prin urmare, având în vedere dovezile privind beneficiul potenţial mare şi lipsa totală de toxicitate, mai degrabă decât să aşteptaţi ani si ani pentru mai multe studii umane, cred că ar trebui să fie luat în considerare ca un element absolut esenţial în programul terapeutic.

          Adriamicina (doxorubicină), un medicament folosit pentru tratamentul cancerului, este un liant de fier. Unul dintre dezavantajele majore ale Adriamicinei este că, deseori, provoaca leziuni severe la nivelul inimii. Chiar dacă Adriamicina trateaza cancerul, pacientul este posibil sa moara de afectiunii ale inimii.Multe dintre medicamentele şi terapiile alternative pentru cancer implica lianti de fier.Cea mai eficienta molecula de chelare a fierului este hexaphosphate inozitol (IP6), găsit în mod natural în seminţe şi tărâţe. IP6 este un agent selectiv impotriva celulelor canceroase. Deoarece celulele canceroase sunt bogate în fier, IP6 elimină selectiv acest fier din ele, ceea ce le privează de factorul de crestere primar. IP6 nu elimina fierul din celulele rosii din sange, care sunt strâns legate de hemoglobina. Spre deosebire de medicamente de cancer, celulele sanatoase nu sunt afectate cu IP6, astfel IP6 are toxicitate foarte scăzută. [Deliliers GL, britanic J Hematologie 117: 577-87, 2002]

             În 2001, Food and Drug a raportat că 8 din 12 agenţi chelatori testati au fost mutageni (mutatii genetice provocate). Dintre cele patru non-toxice face parte si IP6. [P Whittaker, de mediu si Moleculara Mutagenitate 38: 347-56, 2001].IP6 îndeplineşte toate cerinţele pentru un chelator de fier, în condiţii de siguranţă pentru a trata cancerul. Acesta patrunde in interiorul celulelor, este non-toxic, ieftin şi foarte eficient.

          IP6 este un antioxidant puternic.Cercetările au arătat că IP6 poate ajuta la prevenirea formării de piatră la rinichi, in complicatiile diabetului zaharat (de exemplu, cataracta, leziuni renale), fibroză pulmonară, boli de ficat gras, anemia celulelor in secera, boli de inima, colesterol si trigliceride ridicate. Previne depresia si poate lucra ca adjuvant în schizofrenie.

         Deoarece suprima aproape toate tipurile de cancer, acesta are beneficii fantastice pentru longevitate.Funcţia foarte importanta de consolidare a sistemului imunitar, prin cresterea activitatii celulelor natural ucigase (NK), face din IP6 „aspirina” viitorului.

          Când IP6 este recomandat, doza care ar trebui sa fie luata pe stomacul gol este de 2-8 gr. pe zi. Pentru persoanele cu un risc ridicat de cancer, boli cardiovasculare, pietre la rinichi, etc, 2-4 gr. pe zi iar pentru cei deja diagnosticati cu cancer, 5-8 gr. zilnic.

Efecte secundare

            IP6 este „la fel de sigur ca apa”. Cu toate acestea, se recomandă prudenţă atunci când se utilizează IP6 pentru o perioadă îndelungată deoarece reduce absorbţia minerala, în special de fier. Oamenii de stiinta au declarat că pacienţii a căror chimioterapie a fost completata cu o combinaţie de IP6 si inozitol au avut mai putine efecte secundare si o calitate mai bună a vieţii faţă de pacienţii pe chimioterapie. De exemplu, pacientii care au primit tratament adjuvant nu au suferit un declin al celulelor albe din sânge şi nici a numărului de trombocite şi au fost în măsură să desfăşoare activitatea zilnica, in mod normal.
          IP6 inozitol poate trata sau preveni cancerul. Potrivit Societatii Americane de Cancer acesta poate fi activ impotriva cancerului de san, prostata, colon, pulmonar şi de piele.

           IP6 poate insa afecta timpul de sângerare prin interferarea cu o parte a sistemului de coagulare. În plus, se poate lega de calciu, fier, zinc şi alte minerale.

           Este indicat sa fie consultat un medic cu privire la beneficii si riscurile tratamentului cu inozitol.DACA STIE SI DACA A AUZIT DE IP6.

           CEI MAI MULTI MEDICI DE LA NOI SUSTIN CA TOATE ACESTE TRATAMENTE SUNT SIMPLE VARIANTE DE A FACE BANI. AFIRM CU TARIE CA SI TRATAMENTELE CONVENTIONALE SUNT SIMPLE MASINARII DE BANI PENTRU BUZUNARUL LOR, IN CELE MAI MULTE CAZURI.
STITI BANCUL CU MEDICUL CARE SE PENSIONEAZA SI-I PREDA COLEGULUI INCLUSIV CIMITIRUL DE LANGA SPITAL? ASA CA, DECAT SA INTRATI PE DIVERSE FORUMURI SI SA INTREBATI IN CE STADIU ESTE BOALA DV. MAI BINE INTERESATI-VA DE TRATAMENTE CARE POT PRELUNGI VIATA, IN LIMITA BUNULUI SIMT (MA REFER LA COSTURI). COMPARATI PRETUL ACESTORA CU BANUTII PE CARE-I STRECURATI MEDICULUI DV. CA SA VA PRIVEASCA MAI MILOSTIV, IN URMATOARELE CATEVA MINUTE, PANA UITA CATI BANI A PRIMIT DE LA DV. SI INCERCATI SA FACETI DIFERENTA,PRELUNGINDU-VA VIATA SI CALITATEA EI.
             SUSTIN CU TARIE SA NU RENUNTATI LA TRATAMENTELE CONVENTIONALE, DACA PUTETI REZISTA, SA INTELEGETI EFECTELE ADVERSE ALE ACESTORA SI SA LE COMPENSATI CU TRATAMENTE CARE SA VA AJUTE SA SUPRAVIETUITI.
             NU UITATI CA, DESI DE ANI SI ANI SE SUGEREAZA APARITIA UNUI TRATAMENT MIRACULOS AL CANCERULUI, INTR-UN VIITOR MAI MULT SAU MAI PUTIN APROPIAT, ACEST TRATAMENT EXISTA SI TREBUIE DOAR CONFIRMAT,DE STUDIILE CLINICE.
              E NECESAR INSA SA -L AFLAM CAT MAI REPEDE!IMPREUNA!!!

Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s